Şi ne-am zgâlţâit puţin

Bănuiesc că nu este nimeni căruia să nu-i treacă pe la urechi că azi dimineaţă pe la ora 5:40 a fost un cutremur. Dacă e cineva şi citeşte, îi spun eu! A FOST CUTREMUR BĂ ŞI TU AI DORMIT CA NESIMŢITU’!!!

E tare mişto după un cutremur d’ăsta, toţi se întreabă reciproc dacă au simţit cutremurul, cum au petrecut cutremurul şi chestii d’astea total lumeşti! Bineînţeles, până la urmă, punctul culminant este când toţi îşi amintesc că n-a mai fost un cutremur mare de multă vreme şi cum  mulţi se calcă în picioare să prezică cum o să vină un cutremur incredibil de mare, foooooaaarte foooaaarte curând!

A, normal, după aia lumea îşi mai aminteşte şi că toate clădirile sunt instabile, că s-a construit aiurea, etc…şi ajung la concluzia că acel foarte mare cutremur, va fi echivalent cu un nou sfârşit de lume, de proporţii mai mici, hai să-i zicem autohton, din moment ce va fi doar în ţara noastră!

Eu, când ascult discuţiile astea, pur şi simplu îmi dau seama cât de anormal sunt la creier, pentru că nu reuşesc, oricât m-aş chinui, să intru în starea aia de panică totală, pe care o manifestă ceilalţi! Să nu mai zic că nici măcar n-am simţit cutremuru’ mult pomenit (deci da, şi eu fac parte din categoria nesimţiţilor), şi de obicei, nu prea îmi stă în fire să le acord foarte multă atenţie. Dacă văd că nu cade nimic, nici măcar nu mă deplasez de unde mă aflu şi-mi continui liniştit treaba!

Să vă dau o motivaţie pentru care să stai total relaxat la un cutremur şi să priveşti ca la un film în cinema? (bineînţeles, asta în cazul în care vezi că nu se întâmplă nimic ce ai putea preveni)

Gândiţi-vă că dacă e să-ţi pice blocul în care stai, şi tu mai locuieşti şi la ultimul etaj, deznodământul o să fie oricum acelaşi, oricât te-ai isteriza. Aşa că, măcar când mori, să mori liniştit, că doar tot restul vieţii te-ai agitat mult şi, până la urmă, inutil!

3 gânduri despre „Şi ne-am zgâlţâit puţin

  1. ma, io la unul dintre ultimele cutremure, unu pe la 12 noaptea, am stat linistita in fata calculatorului cu castile pe urechi, aveam treaba :))

    cat despre ala de azi dimineata, m-am trezit, am adormit la loc si pe la 8 m-am pus pe gugalit sa vad daca a fost sau doar am visat :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s