Azi a fost Ziua Pompierilor

Dacă nu știați, în data de 13 Septembrie se sărbătorește ziua pompierilor din România, și nu, nu ei și-au ales data de sărbătorire a zilei lor după strada numită 13 Septembrie ci strada a fost denumită după bătălia din Dealul Spirii, care bătălie a avut loc în data de 13 Septembrie 1848!

În data asta toate ziarele scriu și ridică în slăvi pompierii, care săracii își văd de treabă și în restul de 364 de zile ale anului, respectiv 365, în anii bisecți! Nimic rău, măcar o zi pe an să le mulțumim acelor oameni care chiar își riscă viața pentru noi! Pe mine m-a îngrijorat însă că am citit un articol în care se scria că numărul intervențiilor pompierilor practic s-a dublat în ultimii ani! Cam nașpa treaba asta, pentru că eu aș băga mâna în foc, dacă tot vorbim de pompieri aici, că efectivele  pompierilor nu s-au dublat! Și cu atât mai puțin salariile lor!

Nu pot să învinuiesc pentru această dublare a intervențiilor pompierilor, în mintea și imaginația mea bolnavă, decât acest avânt tehnologic și această nevoie cruntă a tuturor de a avea cât mai multe gadget-uri, care culmea, toate se alimentează cu curent, care curent vine de la același număr de prize  pe care le avea biata casă și acum 30 de ani, și care prize și instalații electrice nici măcar nu au mai fost înlocuite, în majoritatea cazurilor, tot de acum 30 de ani!

Și uite așa ne omoară pe noi tehnologia!

Lasă un comentariu